Petri

Synnyin Tampereella vuonna 1993 opettajaäitini ja yrittäjäisäni esikoiseksi. Pienestä pitäen asuin Länsi-Tampereella — ensin Villilässä, sitten Raholassa. Nykyään asun läntisessä keskustassa Kaakinmaalla, minkä lisäksi vietän yhä aikaa Raholassa käydessäni vanhempieni ja isoäitini luona.

Opinnot ja ammatti

Kirjoitin ylioppilaaksi Tampereen klassillisesta lukiosta ja olen suorittanut oikeustieteen maisterin tutkinnon (maisterintutkielman aiheena prosessioikeus eli oikeudenkäyntimenettely) Helsingin yliopistossa sekä kauppatieteiden maisterin tutkinnon (pääaineena laskentatoimi) Tampereen yliopistossa. Olen ammatiltani lakimies, ja työskentelen asianajotehtävissä. Oikeustieteen ja kauppatieteiden lisäksi olen opiskellut myös paljon kieliä ja suorittanut viralliset kielitutkinnot ruotsin, ranskan, englannin ja saksan kielissä. Suoritin oikeustieteellisen tutkintoni kaksikielisenä, eli tein opintoja sekä suomeksi että ruotsiksi. Kielellistä osaamistani hyödynnän tekemällä käännöstyötä sivutoimisena yrittäjänä. Akateeminen (oikeustiede ja laskentatoimi) ja ammatillinen taustani antavat hyvän pohjan vaikuttamistyölle, sillä politiikassa on pohjimmiltaan kyse kahdesta asiasta: verorahojen keräämisestä ja käytöstä sekä lakien säätämisestä.

Mukaan politiikkaan

Olen ollut kiinnostunut politiikasta ja tuntenut paloa yhteisten asioiden hoitamiseen niin kauan kuin muistan. Ensimmäinen luottamustehtäväni ja ensiaskeleeni politiikantekoon oli oppilaskunnan puheenjohtajuus. Toimin lukioaikana myös Tampereen nuorisovaltuuston varapuheenjohtajana. Puolueeseen liityin jo 16-vuotiaana, vuonna 2009. Kokoomus tuntui ja tuntuu yhä sopivalta valinnalta, joka arvostaa yritteliäisyyttä ja uskoo yksilön vapauteen ja vastuuseen sekä markkinatalouteen. Kokoomus on rohkea ja ennakkoluuloton uudistaja, joka myös arvostaa hyväksi havaittuja perinteitä. Arvostan toki myös muita puolueita ja uskon, että kaikissa puolueissa on päteviä vaikuttajia tekemässä työtä yhteisen etumme puolesta. Kotimaassamme vallitsevassa monipuoluejärjestelmässä puolueiden välinen yhteistyö korostuu, eikä mikään puolue voi yksin päättää asioista.

Vuonna 2012 olin ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa, puolueeni nuorimpana ehdokkaana. Sain 252 ääntä ja tulin valituksi varavaltuutetuksi. Tämän lisäksi vaikutin kyseisellä valtuustokaudella osaamis- ja elinkeinolautakunnassa, yhdyskuntalautakunnassa sekä osana valtuustoryhmäämme. Kevään 2017 vaaleissa sain 547 ääntä ja tulin valituksi valtuuston varsinaiseksi jäseneksi. Olin myös mukana vaaleja seuranneissa neuvotteluissa valmistelemassa valtuustokauden suuntaviivoja määrittävää pormestariohjelmaa kokoomuksen pormestariohjelmaneuvottelijana.

Vaikuttamistyö jatkuu

Kahden valtuustokauteni (joista yksi varsinaisena- ja yksi varavaltuutettuna) aikana olen päässyt oppimaan huikean paljon. Olen osallistunut vuosittain kymmeniin kokouksiin (valtuusto, lautakunnat, valtuustoryhmä) sekä lukuisiin seminaareihin ja muihin oheistilaisuuksiin. Olen perehtynyt entistä syvemmin kaupungin asioihin, erityisesti lautakuntieni hallinnonalojen osalta. Kuluvan valtuustokauden aikana olen päässyt edistämään monia tärkeitä asioita, kuten seuraavia: liikuntamahdollisuudet, monituottajamalli ja palvelualoite, vastuullinen talous, kilpailukykyinen verotus, digitalisaation hyödyntäminen ja sujuva liikenne. Olen kertonut avoimesti poliittisista näkemyksistäni blogissani, lehtien mielipidesivuilla sekä lukemattomissa kaupunkilaisten kanssa käymissäni keskusteluissa. Kuluneet vuodet politiikassa ovat entisestään kasvattaneet intohimoani yhteisten asioiden hoitoon, ja siksi olen ehdolla jatkokaudelle Tampereen kaupunginvaltuustoon.

Urheilu

Lapsesta asti olen pitänyt urheilusta. Olen pelannut kori- ja jalkapalloa sekä toiminut koripalloerotuomarina. Nykyään harrastan juoksulenkkeilyä, minkä lisäksi käyn myös kuntosalilla. Tykkään myös käydä katsomassa urheilua ja kannustamassa kotikaupunkimme joukkueita paikan päällä.

Sivistys

Pidän lukemisesta, ja mielestäni jokaisen poliitikon on suotavaa sekä aktiivisesti seurata ajankohtaisia yhteiskunnallisia asioita että hankkia ja ylläpitää laajaa yleissivistystä. Tämän takia luen paljon sanoma- ja aikakauslehtiä. Oikeustieteen opiskelussa keskeisenä osana on lainopillisen kirjallisuuden lukeminen, minkä johdosta lukuharrastukseni on viime aikoina painottunut laajojen tenttialueiden lukemiseen. Nautin myös muunlaisesta lukemisesta, ja luenkin mielelläni kaunokirjallisuutta sekä yhteiskunnallisia ja historiallisia aiheita käsitteleviä kirjoja. Pidän myös kirjoittamisesta — tekstejäni on julkaistu sanomalehdissä kymmeniä kertoja, ja julkaisen niitä myös blogissani. Haaveeni on tulevaisuudessa kirjoittaa vähintään yksi kirja.

Kansainvälisyys

Jo kouluaikoina huomasin pitäväni kielten opiskelusta ja uusiin kulttuureihin sekä maihin tutustumisesta. Olenkin opiskellut lukuisia kieliä, joista neljää (suomi, ruotsi, ranska, englanti) osaan sujuvasti. Kahteen maahan olen päässyt tutustumaan lähemmin: Yhdysvaltoihin osallistuessani lukioaikana Rotary-järjestön nuorisovaihtoon Etelä-Carolinan Charlestonissa sekä Ranskaan viettäessäni syyslukukauden 2015 Erasmus-opiskelijavaihdossa Montpellier’n kauppakorkeakoulussa. Olen myös osallistunut pohjoismaiseen yhteistyöhön toimimalla Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston puheenjohtajistossa sekä Kokoomusnuorten pohjoismaisen kattojärjestön hallituksessa.